Bij de AMHA European Championship Show 2009, waarvan ICAMH gastgever was, werden voor het eerst geldprijzen uitgereikt in de ruinenklasses. Hiertoe is toen een Gelding Fund opgericht.

Het is echter belangrijk om de ruinenklasses te blijven promoten.

Niet elk hengstveulen is immers per definitie geschikt als vaderdier. Slechts een enkeling komt in aanmerking voor een loopbaan als dekhengst; castratie is dan ook een van de meest uitgevoerde chirurgische ingrepen bij het paard.
Ook voor onze jeugdklasses zijn de ruinen onmisbaar. Ruinen zijn in de regel gemakkelijker in de omgang en gelijkmoediger van karakter dan hengsten. Dat maakt hen tot ideale partners om te werken en te showen.

Om het voor de mensen aantrekkelijker te maken om hun hengsten te ruinen en de ruinen op shows uit te brengen, wil de ICAMH van het Gelding Fund graag een blijvend fenomeen maken, dat uitgroeit tot een fonds van waaruit serieuze geldprijzen kunnen worden gewonnen.

Hiervoor heeft het fonds uiteraard geld nodig. Daarom zoekt de ICAMH financiele steun voor het Gelding Fund. Vanuit de clubkas zal het Gelding Fund ook geld ontvangen, maar de ICAMH kan dit niet alleen bekostigen.

De club is dus op zoek naar sponsoren, donateuren en andere, creatieve manieren om het Gelding Fund geld te bezorgen voor aankomend show seizoen!

Wilt u het Gelding Fund steunen dan kunt u contact opnemen met de vice voorzitter.